Home News 8 Beste opties voor cryptocurrency-portemonnee

8 Beste opties voor cryptocurrency-portemonnee

0
8 Beste opties voor cryptocurrency-portemonnee

Cryptocurrencies veranderen snel de manier waarop we online zaken doen. Beschouwd als digitale valuta, blijven ze seismische veranderingen aanbrengen met betrekking tot de handel in digitale activa, fysieke producten en diensten. Een van de voordelen van cryptocurrencies is dat ze gemakkelijker, veiliger en meer privé zijn dan traditionele valuta’s.

Nu cryptocurrency aan kracht wint in de digitale economie, zoeken meer mensen naar manieren om hun cryptocurrency-fondsen beter te beheren. Hiertoe behoren onder meer het correct opslaan van hun cryptocurrencies en het beschermen van hun digitale activa. Dit is waar uw cryptocurrency-portemonnee komt te spelen. Plaats uw digitale portemonnee gewoon op de plaats waar u uw cryptocurrency kunt bewaren, een medium om deze te verzenden of te ontvangen, en zoek geld op om crypto-apps en -services te kopen. Als u overweegt de sprong te wagen in de wereld van cryptocurrency, moet u misschien onderzoeken wat bitcoin-wallets zijn en hoe u ze kunt gebruiken om in cryptocurrencies te handelen.

Wat is een cryptocurrency-portemonnee?

Crypto-wallets bewaren uw privésleutels of wachtwoord, een willekeurig gegenereerde reeks alfanumerieke tekens die fungeren als uw bankpincode. Een Bitcoin-portemonnee helpt bijvoorbeeld uw digitale Bitcoin op te slaan en valideert uw transacties wanneer u uw Bitcoin gebruikt.

Uw digitale portemonnee geeft u toegang tot uw cryptocurrencies en andere crypto-activa, terwijl u voorkomt dat anderen uw crypto gebruiken of dat de transactie door een derde partij wordt gewijzigd. Bitcoin-portefeuilles zijn er in vele vormen, waaronder papieren portefeuilles, zachte portefeuilles en harde portefeuilles. Een portemonnee houdt geheime informatie bij, een zogenaamde privésleutel die wordt gebruikt om bitcoin-transacties te valideren.

Waar u op moet letten in een Bitcoin-portemonnee?

Zoek, voordat u zich op een bepaalde bitcoin-portemonnee vestigt, een crypto-portemonnee met de volgende kenmerken:

Bied beveiliging: uw digitale portemonnee-app moet helpen voorkomen dat gegevens verloren gaan en dat er geknoeid wordt. Uw crypto-portemonnee-app zou u moeten vragen om deze elke keer dat u hem wilt gebruiken te ontgrendelen. Sommige geweldige Bitcoin-portefeuilles worden geleverd met gezichts- of vingerafdrukherkenning, waardoor u gemakkelijk toegang krijgt tot uw digitale activa.

Back-upfuncties: de ideale digitale portemonnee zou u een goed back-upmechanisme moeten bieden. Zoek naar een digitale portemonnee die wordt geleverd met een back-upprocedure die bestaat uit een reddingslink, wachtwoord en een aantal wachtwoordzinnen om alles weer aan de gang te krijgen.

Verwerkt meerdere cryptocurrencies: zoek een digitale portemonnee waarmee je met verschillende cryptocurrencies onder één dak kunt werken. Een goede digitale portemonnee helpt je om de ene cryptocurrency om te zetten in een andere. Dit zal helpen bij het vereenvoudigen van de handel in cryptocurrency en digitale activa. Hoewel veel digitale portefeuilles op de markt geschikt zijn voor meerdere cryptocurrencies, moet u zich bewust zijn van sommige portefeuilles die slechts één cryptocurrency bevatten. Bekijk voor handelsinzichten onze artikelen over hoe u cryptocurrency kunt kopen en hoe u cryptocurrency kunt verkopen.

Gebruiksgemak: Als cryptocurrency en digitale handel nieuw voor u zijn, zoek dan naar een portemonnee die eenvoudig beheer van uw account mogelijk maakt en wordt geleverd met gebruiksvriendelijke functies die beginnersvriendelijk zijn.

Lijst met portemonnees voor cryptovaluta

Of u nu kiest voor een hardware-portemonnee of een zachte portemonnee, hier zijn enkele van de beste cryptocurrency-portemonnee-opties die beschikbaar zijn om uw valuta veilig op te slaan. Er zijn verschillende soorten cryptocurrency-wallets op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder vindt u onze keuzes voor de beste bitcoin-portefeuilles:

1. Trezor-portemonnee

Trezor-wallets zijn open-source crypto-wallets die meer dan 1.600 cryptocurrencies in hun cold wallet ondersteunen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Binance-munt, Tether, Dogecoin en meer. Trezor-portefeuilles maken via USB verbinding met desktops en stellen gebruikers in staat deze te gebruiken als koude opslag waar ze offline kunnen zijn en transacties kunnen ondertekenen zonder verbinding met internet. Terug door sterke beveiligingsmaatregelen, waaronder pincodes en wachtwoordzinnen, zijn uw cryptomunten 24 uur per dag beveiligd en toegankelijk.

2. Ledger Nano X

Ledger Nano X wordt beschouwd als de beste hardwareportemonnee waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen en uitwisselen. In combinatie met de Ledger Live-app biedt het veelzijdige apps voor mobiel en desktop. Naast het ondersteunen van Bitcoin, worden Ledger-wallets aangeprezen om meer dan 1.800 digitale munten en tokens te ondersteunen. Op het gebied van beveiliging wordt de Ledger Nano geleverd met een Secure Element-chip die is gemaakt naar technologie die wordt gebruikt in geavanceerde beveiligingsoplossingen zoals creditcards en paspoorten.

3. Exodus-portemonnee

Met de Wallet van Exodus kunnen gebruikers cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Monero (XMR), Litecoin (LTC) en meer veilig, beheren en uitwisselen. U kunt het gebruiken om uw cryptocurrency-portfolio en de prestaties ervan in de loop van de tijd te volgen met zijn intuïtieve grafieken die in realtime worden bijgewerkt, zodat u de snel veranderende markt kunt bijhouden. Hiermee kunnen gebruikers het ene digitale activum voor het andere kopen en verkopen zonder via gecentraliseerde uitwisselingen te hoeven gaan. Als het op beveiliging aankomt, versleutelt het uw bitcoin-privésleutels en transactiegegevens op uw apparaat, zodat niemand anders toegang heeft tot uw cryptocurrency. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om Face of Touch ID in te schakelen om hun portemonnee verder te beveiligen.

4. Metamask

Metamask is een van de meest populaire cryptocurrency-wallets die momenteel op de markt is met meer dan 21 miljoen gebruikers. Het wordt als het beste beschouwd voor mobiele portemonnee en wordt geleverd met een browserextensie en als een mobiele app, terwijl het u een sleutelkluis, beveiligde inlogfunctie, tokenportefeuille en tokenuitwisselingsopties biedt om uw digitale activa te beheren. Als u valuta wilt ruilen om een ​​NFT te kopen, wordt Metamask geleverd met een ingebouwde swapfunctie en kunnen gebruikers zelfs beperken hoeveel ze betalen aan gaskosten.

5. Coinbase-portemonnee

Coinbase-portemonnee is een digitale portemonnee die is ontwikkeld door de mensen achter de cryptocurrency-uitwisseling Coinbase. Met deze portemonnee kun je al je crypto’s en NFT’s op één plek opslaan; deelnemen aan airdrops en initial coin offering (ICO); winkel bij winkels die cryptocurrency accepteren en stuur crypto naar iedereen.

6. Vertrouw op portemonnee

Trust Wallet is een open-source, gedecentraliseerde, mobiele crypto-portemonnee die alle vormen van digitale activa en blockchains ondersteunt. Deze gratis te gebruiken app verdient niets wanneer gebruikers hem gebruiken en alle opgebouwde gaskosten worden betaald aan de validators of mijnwerkers. Dankzij de gebruiksvriendelijke functies heeft het meer dan 25 miljoen gebruikers gezien

7. Mycelium

Mycelium is een andere populaire crypto-portemonnee voor mobiele gebruikers, omdat het gebruikers meer controle geeft over transactiekosten en kan worden geïntegreerd met hardware-wallets. met een grote focus op Bitcoin. Geïntroduceerd in 2008 wordt het beschouwd als een van de beste bitcoin-portemonnee-opties voor Android- en iOS-gebruikers. Het wordt geleverd met functies waarmee gebruikers aangepaste transactiekosten kunnen mailen, hardware-portemonnee-ondersteuning kunnen bieden, gebruikers in staat stellen hun Bitcoin op een offline opslagapparaat te houden terwijl ze nog steeds de gebruikersinterface van Mycelium gebruiken om hun bezit te zien.

8. Electrum

De Electrum Bitcoin Wallet is een open-source portemonnee en biedt aangepaste transactiekosten waarmee gebruikers hun kosten kunnen aanpassen. Bovendien kan het worden geïntegreerd met hardwareportefeuilles zoals KeepKey, Ledger, Trezor om te helpen bij koude opslag. Deze portemonnee biedt ook enkele van de beste beveiligingsfuncties die op de markt verkrijgbaar zijn.

Soorten crypto-portemonnee

Veel bitcoin-portefeuilles zijn er in verschillende vormen, zoals hot wallets, cold wallets en andere portefeuilles die unieke functies en oplossingen bieden aan gebruikers. Hieronder staan ​​enkele veelvoorkomende soorten crypto-wallets:

Koude portemonnee

Koude portefeuilles zijn fysieke portefeuilles die worden gebruikt voor het opslaan van Bitcoin en kunnen functioneren zonder verbinding met internet. Ze worden geleverd met een USB-drive om verbinding te maken met apparaten en u in staat te stellen Bitcoin en crypto-activa te kopen, verkopen en verhandelen terwijl ze zijn aangesloten op een computer of mobiel apparaat. Deze portemonnees bieden extra beschermingsniveaus omdat ze moeilijker te hacken zijn dan een portemonnee met internetverbinding.

Hardware portemonnee

Dit is vergelijkbaar met een fysieke portemonnee. Hardware wallets komen in de vorm van een thumb drive. Hardware crypto-wallets helpen je om je privésleutels voor je crypto offline op te slaan en worden beschouwd als een van de veiligste methoden om Bitcoin op te slaan. Dit zijn gecodeerde hardware-wallets die verbeterde beveiligingsfuncties bieden.

Papieren portemonnee

Papieren portemonnees zijn stukjes papier waarop de persoonlijke en openbare sleutels van gebruikers zijn afgedrukt. Sommige papieren portemonnees kunnen worden geleverd met scanbare streepjescodes of QR-codes die door een app zijn gemaakt om u te helpen offline toegang te krijgen tot uw cryptocurrency en werken als een offline portemonnee.

Hete Portemonnee

Een Hot-portemonnee verwijst naar een virtuele valutaportemonnee die alleen online toegankelijk is en cryptocurrency mogelijk maakt. Hot storage wallets komen vaak in de vorm van desktop wallets en mobiele wallets.

Desktop-portemonnee

Deze bitcoin-portefeuilles zijn softwareportefeuilles die op pc’s en laptops worden gebruikt, maar die alleen toegankelijk zijn vanaf een enkele computer waarop ze oorspronkelijk zijn geïnstalleerd. Op het gebied van beveiliging brengen ze risico’s met zich mee, zoals virussen of hackaanvallen die tot verliezen kunnen leiden.

Mobiele portemonnee

Dit zijn portemonnees die over smartphones kunnen worden gebruikt. Met een mobiele Bitcoin-portemonnee kunt u vrijwel onmiddellijk cryptocurrency-betalingen accepteren of uitvoeren. Voor extra veiligheid moet u echter een back-up van uw privésleutels op fysiek papier maken.

Webportemonnee

Webportefeuilles draaien in de cloud en zijn toegankelijk via pc’s en smartphones. Hoewel ze gemakkelijker toegankelijk zijn, slaan webportefeuilles uw privésleutels online op en worden ze beheerd door een derde partij, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor hackaanvallen en diefstal.

Wat is de beste cryptocurrency-portemonnee?

Beschouwd als de beste crypto-portemonnee op de markt, wordt Trezor geleverd met back-up en reguliere functies; geweldige klantenondersteuning; regelmatige firmware-updates en werkt met een overvloed aan cryptocurrencies.

Wat is de veiligste cryptoportemonnee?

Portemonnees voor koude opslag worden beschouwd als de beste optie op het gebied van beveiliging. De Ledger Nano X is bijvoorbeeld uitgerust met een Secure Element-chip die is gevormd naar technologie die wordt gebruikt in geavanceerde beveiligingsoplossingen zoals creditcards en paspoorten.

Heb je een cryptocurrency-portemonnee nodig?

Als u in cryptocurrency wilt investeren, kunt u het beste investeren in een crypto-portemonnee, omdat deze u meer controle geeft over uw investeringen. U hebt echter de mogelijkheid om makelaars zoals Robinhood te gebruiken om het verkopen en kopen van Bitcoin of betalingsdiensten zoals PayPal te vergemakkelijken, hoewel deze diensten een beperkte selectie van cryptomunten en handelshulpmiddelen bieden. Zorg er bij het handelen in cryptocurrencies echter voor dat u zich houdt aan de staats- en federale belastingregels. Bekijk voor meer inzichten ons artikel over moet je belasting betalen over cryptocurrency. Bekijk ons ​​artikel over de beste cryptocurrency-apps voor een grote selectie van cryptocurrency-uitwisselingen.

Is er een portemonnee die alle cryptocurrency bevat?

Met de voortdurende uitrol van cryptocurrencies op de markt, heeft elk zijn eigen protocollen en case-gebruik als zodanig is er geen universele cryptocurrency-portemonnee. Er zijn echter verschillende multi-cryptocurrency-wallets op de markt die geschikt zijn voor populaire cryptocurrencies, waaronder Ledger, Coinomi, Trezor, Freewallet en Exodus.

Hoe maak je een cryptocurrency-portemonnee aan?

U kunt binnen een paar minuten een cryptocurrency-portemonnee maken door deze eenvoudige regels te volgen:

1. Download een portemonnee-app op basis van specifieke vereisten en behoeften.

2. Maak uw account aan door de aanmeldingsinstructies te volgen

3. Noteer en bewaar uw herstelzin. Met sommige portemonnee-apps kunt u een extra beveiligingslaag toevoegen, zoals gezichtsherkenning of het maken van een toegangscode.

4. Koop en deponeer wat cryptocurrency in uw portemonnee.

5. Als u klaar bent, kunt u beginnen met het verzenden, ontvangen of verhandelen van cryptocurrencies.

Afbeelding: Depositphotos

Meer in: Cryptovaluta, NFT
This post 8 Beste opties voor cryptocurrency-portemonnee was original published at “https://smallbiztrends.com/2022/04/best-cryptocurrency-wallet.html”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here