Social Media Marketing Strategieën voor Black-Owned Online Business

0
6

Diversiteitsmarketing zou een belangrijk onderdeel moeten zijn van de marketingstrategie van elk bedrijf. In plaats van een exclusieve stem te gebruiken, is de wereld tegenwoordig een inclusieve plek, precies zoals het zou moeten zijn.

Met dat in gedachten is het van vitaal belang dat elk bedrijf zijn producten of diensten naar alle verschillende groepen kanaliseert en een van de grootste wegen naar succes is sociale media. Bedrijven, influencers, merken en individuen gebruiken sociale media om verre familie te bereiken, in contact te blijven met vrienden, ex-collega’s, oude schoolvrienden en meer.

Zwarte mompreneur online vergadering

Natuurlijk gebruiken mensen sociale media ook heel erg om andere producten te onderzoeken, opinies te maken en zelfs om direct te winkelen. Sociale media zijn dus absoluut noodzakelijk om nieuwe klanten te verzamelen en contact te maken met uw publiek. Als je meer stemmen voor je pagina’s nodig hebt, waarom koop je dan geen actieve Instagram-volgers van 1394ta. Ze kunnen u helpen om uw doelgroepen sneller te bereiken. Met meer dan 4,5 miljard gebruikers over de hele wereld, nemen bedrijfseigenaren de tijd om hoogwaardige marketingstrategieën voor sociale media te formuleren om hun bedrijfsresultaten te verbeteren.

Om de zichtbaarheid van je Instagram-pagina te vergroten, heb je meer likes nodig, er is ook een Instagram-likes-app die je daar leuk vindt.

Je kunt dus niet wegkomen van sociale media – en je zou zelfs kunnen beweren dat het hebben van de juiste sociale-mediaplatforms net zo belangrijk is als het hebben van een bedrijfs- of merkwebsite! In een artikel van Forbes (kijk hier) staat dat 84% van de bedrijven sociale media gebruikt voor het opbouwen van hun merk. Voor elk bedrijf, een zwart bedrijf of iets anders – u kunt het zich niet veroorloven om het te negeren. In dit stuk gaan we enkele uitstekende sociale-mediastrategieën identificeren voor online bedrijven in zwarte handen.

De kracht van sociale media gebruiken voor online zaken met een zwarte eigenaar

Sociale media hebben alle bedrijven, ‘black-owned’ online bedrijven en anderen, geholpen en iedereen de kans gegeven om met anderen in contact te komen, door middel van geschreven woord, audio, video en natuurlijk statische afbeeldingen. We leven in zo’n verbonden woord dat in slechts 60 seconden een stukje inhoud dat op een van de grootste platforms is geplaatst, viraal kan gaan.

De grootste platforms, zoals Instagram, Facebook, YouTube, TikTok, Twitter etc. zijn de perfecte manier om het profiel van het merk en het zwarte bedrijf online te vergroten, en er is een kans om viraal te gaan, iets wat je niet krijgt met offline marketing tenzij je een enorm merk bent met een groot banksaldo en je hebt een wereldwijd marketingteam dat één boodschap versterkt.

Er zijn veel manieren om met een zwart publiek in contact te komen, en sociale media zorgen ervoor dat ‘black-owned’ online bedrijven de zichtbaarheid kunnen verbeteren door enkele van de volgende slimme strategieën te gebruiken. Alle marketingstrategieën voor sociale media die hieronder worden vermeld, zijn ontworpen om het aantal online bedrijven van zwarte eigenaren te vergroten’. Laten we erin duiken!

Zwarte ondernemer

Super Social Media Strategieën voor Black-Owned Online Business

1. Gebruik boeiende en tot nadenken stemmende inhoud

Een van de gemakkelijkste manieren om contact te maken met uw publiek is door hen interessante inhoud te bieden. Daarmee begin je de weg naar het bouwen van een community. Maak het type inhoud waarmee u contact kunt maken met anderen, die vragen oproept en mensen aanmoedigt om door te klikken naar uw website (of andere) en de informatie te delen met hun vrienden en volgers.

Het is natuurlijk gemakkelijk gezegd, maar soms stromen de ideeën niet. U kunt echter onderzoeken welk type inhoud uw concurrenten delen. Kijk zeker eens naar de verloving. Het heeft geen zin om een ​​soortgelijk stuk inhoud te schrijven als uw concurrent of concurrenten geen goede respons hebben gezien.

Canvas opinie van familie en vrienden – maar nog beter, vraag je volgers wat voor soort inhoud ze zouden willen zien? Een how-to over het gebruik van een product. Een voor en na serie? Informatie over de stoffen die u gebruikt of verantwoorde landbouw? Hoe zit het met milieuvriendelijke inhoud?

Andere dingen die u kunt doen, zijn onder meer polls maken, een vraag-en-antwoordsessie houden of een wedstrijd houden voor de persoon die met het beste idee voor nieuwe inhoud komt. Vergeet niet om eventuele opmerkingen te beantwoorden en vragen te beantwoorden om het gesprek op gang te houden en de betrokkenheid te vergroten. Mensen voelen zich graag opgenomen en ze zullen je eerder volgen (en blijven volgen) als je ze het gevoel geeft dat ze deel uitmaken van de familie van je bedrijf.

Mensen zullen niet alleen bij je kopen als ze het uiterlijk van een product of dienst leuk vinden, ze zullen ook eerder bij je kopen als ze zich onderdeel van je gemeenschap voelen. Het is aan jou om ze het gevoel te geven dat ze erbij horen.

Als uw inhoud meer betrokkenheid nodig heeft, kunt u ook weergaven op Instagram kopen voor een beter beheer van sociale media. Iedereen heeft misschien wat extra’s voor zichzelf nodig.

2. Benut de kracht van bijschriften

‘Black-owned online business’ gebruiken afbeeldingen en video’s van sociale media om hun boodschap over te brengen, dat is geen nieuw nieuws, maar het is meer dan alleen het plaatsen van aantrekkelijke afbeeldingen. Naast het plaatsen van fantastisch uitziende inhoud, moet je bijschriften gebruiken om je boodschap te versterken. Vaak trekt een afbeelding iemand naar binnen, maar als het bijschrift flauw is – of erger nog, het is er niet – zal die persoon niet meedoen en is het minder waarschijnlijk dat hij je wil volgen.

Elk bijschrift op sociale media moet een verhaal vertellen, maar wees voorzichtig, niet te veel van een verhaal! Sociale media zijn ontworpen om snel en gemakkelijk onder de knie te krijgen. U hoeft geen stapels informatie op te schrijven. Probeer uw punt over te brengen in korte, pittige woordgroepen. Gebruik hashtags (vooral voor Instagram en Twitter) en nog beter, maak je eigen hashtags.

Black-owned online business’ moet zeker promoten dat ze black-owned zijn! Wees trots op wat je hebt bereikt, gebruik de hashtag #blackownedbusiness en zoek vergelijkbare hashtags om te zien welke de grootste betrokkenheid krijgen.

Maak ook je eigen – zoals we al zeiden – iets dat van jou is, dat betrekking heeft op wat je levert of wat je verkoopt, en gebruik die hashtag elke keer dat je post, zodat je publiek die hashtag begint te herkennen.

Je kunt meer dan één hashtag gebruiken voor Instagram, voel je vrij om er maximaal 30 te gebruiken, hoewel we denken dat dit een erg groot aantal is, dus we raden aan om bij ongeveer 6 en niet meer dan 9 te blijven. Probeer ook een CTA op je berichten, of het nu is klik hier voor meer of klik om onze website te bezoeken, meld u hier aan, voer hier in enz.

Door een call-to-action toe te voegen, nodig je je klant uit om iets anders te doen.

Toegang tot sociale media vanaf smartphone

3. Vertel uw klanten over u

Zoals we al zeiden, gaat sociale media over contact maken met mensen en meer te weten komen over uw merk. Mensen vinden het fijn om het gevoel te hebben dat ze ‘erbij horen’, dus als je je community aan het creëren bent, laat dan je mond openvallen over jou en je zwarte online bedrijf. Dit is een goede manier om de kracht van invloed te gebruiken.

Of het nu gaat om een ​​video over uw bedrijf op sociale media of een blog over uw reis naar succes. Misschien wilt u een kijkje achter de schermen van uw kantoor laten zien? Probeer IGTV om een ​​langere video te plaatsen (maar je moet een zakelijk Instagram-account hebben om deze Instagram-functie te gebruiken).

Beperk het niet tot het kantoor! Misschien ben je een moeder met een online bedrijf in zwarte handen – laat mensen de andere dingen zien die je dagelijks doet, mensen zien graag een multitaskende, sterke vrouw met zakelijk inzicht en toch iemand die nog tijd heeft om te koken diner en maak het huis schoon!

Het is tegenwoordig vrij normaal om een ​​huis te runnen en een bedrijf te hebben, contact te maken met anderen die hetzelfde doen – bouw je gemeenschap op.

Als u merkt dat u bijna geen tijd meer heeft om uw sociale media en uw bedrijf te beheren (samen met wat u nog meer elke dag doet!), kunt u overwegen een freelance specialist op het gebied van sociale media in te huren om u te helpen. Of besteed eenvoudig 30 minuten per dag aan uw gebruik van sociale media en gebruik een van de planningstools voor sociale media om ervoor te zorgen dat uw merk of online bedrijf de hele dag door berichten plaatst. Hier is een goede planningstool voor sociale media die u hier misschien wilt downloaden.

4. Bekijk Instagram-video’s en -rollen

De kracht van video is enorm en nu YouTube de op één na grootste gebruikte zoekmachine is en TikTok een extreem groot publiek heeft in slechts 2 jaar tijd, kun je het je niet veroorloven om het te negeren! De meeste sociale-mediaplatforms moedigen video aan en met Instagram krijg je toegang tot verhalen en rollen, beide zijn erg belangrijk voor het behouden van betrokkenheid en het aantrekken van nieuwe Instagram-volgers naar je Insta-account.

Als je een Reel gebruikt, zorg er dan voor dat het vermakelijk is, maar probeer een educatief element toe te voegen. Je moet het kort en bondig houden, want mensen gaan snel naar andere dingen op Instagram als ze niet meteen betrokken zijn. We raden aan om drie of vier keer per week een Reel uit te proberen om uw merk of bedrijf hoog in het vaandel te houden en aangezien Reels een relatief nieuwe functie op Instagram zijn, zult u merken dat die van u voldoende zichtbaarheid heeft omdat het een functie is die Instagram wil promoten.

5. Wees een vaste poster!

Black-owned online business’ moet zichtbaar blijven in een drukke sociale-mediawereld, dus terug naar punt 3, en zorg ervoor dat u regelmatig op sociale media post. Post echter niet te veel. Niemand wil zijn nieuwsfeed vol berichten van hetzelfde merk of bedrijf zien. Spreid uw berichten uit, probeer 2 of 3 per dag en plaats op optimale tijden.

Zakelijke accounts hebben toegang tot Instagram Insights om te zien wanneer hun volgers het meest betrokken zijn. Post nooit om het posten, je berichten moeten interessant, informatief, leuk zijn en de heilige graal van hashtags bevatten.

Gebruik kwaliteitsafbeeldingen – dit is vooral belangrijk voor een bedrijf. Als uw afbeeldingen wazig of van lage kwaliteit zijn, zegt het veel over uw bedrijf, helaas geeft het de verkeerde indruk.

Vergeet niet de planningstool te gebruiken als u niet regelmatig aan uw ‘bureau’ op sociale media zit. Het bespaart u niet alleen tijd, maar het betekent ook dat u pas veel later aan uw sociale media hoeft te denken. Vergeet echter niet om een ​​paar keer per dag in te checken, om je engagement te bekijken en om op al je volgers te reageren.

6. Zorg voor een stijl die bij uw merk past

Stijl, vergelijkbaar met tone-of-voice, draait helemaal om je uiterlijk op sociale media en het zou hetzelfde moeten zijn op alle platforms die je zwarte online bedrijf gebruikt.

Houd rekening met de kleurstelling, het logo en de stijl van je website en pas die op al je kanalen aan. Zorg naast het “uiterlijk” van uw sociale-mediaplatforms ook voor een “uniforme” schrijfstijl en afbeeldingen. Je zou een rand kunnen gebruiken, je zou dezelfde emoji’s kunnen gebruiken, je zou een bepaald filter kunnen gebruiken – maar houd het gelijk, zodat je merk direct herkenbaar is. Hetzelfde geldt voor hashtags: bewaar een of twee hashtags die uniek zijn voor uw bedrijf en meng ze met andere hashtags die betrekking hebben op uw posts op sociale media.

Eigenaar online bedrijffotocredit: Cottonbro / Pexels

Laatste woorden over strategieën voor sociale media voor online zaken in zwarte handen

Al het bovenstaande zijn relatief eenvoudige strategieën om te implementeren om uw bedrijf of merk online op te bouwen. Het is erg belangrijk om de kracht van sociale media te benutten, want er zijn talloze mogelijkheden om de juiste doelgroep te bereiken. Dus speel wat met verschillende sociale-mediaplatforms als u nog niet aan uw sociale-mediareis bent begonnen. Sommige werken misschien beter voor u dan andere, maar probeer ze een voor een om u te helpen ze allemaal volledig te begrijpen voordat u naar de volgende gaat.

Vergeet niet dat u ook uw sociale-mediaplatforms kunt koppelen en dat u altijd links naar uw sociale-mediaplatforms op uw website moet hebben. Gebruik hashtags, probeer je algehele “look” herkenbaar te houden, bouw een community van volgers op en communiceer regelmatig met hen. Bied promoties, kortingscodes, speciale aanbiedingen en organiseer zo nu en dan wedstrijden om je volgers op Instagram te laten groeien.

Blijf op de hoogte van wat uw concurrenten doen, identificeer de gebieden waar ze zwak zijn en profiteer van elke kans. Kijk naar wat ze goed doen en denk na over wat je zou kunnen doen om hun succes te evenaren om de beste Instagram-volgers te krijgen. Blijf ten slotte zichtbaar en gebruik sociale media regelmatig als onderdeel van uw algehele marketingstrategie.


This post Social Media Marketing Strategieën voor Black-Owned Online Business was original published at “https://www.noobpreneur.com/2022/04/13/social-media-marketing-strategies-for-black-owned-online-business/”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here